HTML چیست و چه کاربرد هایی دارد؟

2

HTML چیست ؟

HTML کدی است که برای ساختار یک صفحه وب و محتوای آن استفاده می شود. به عنوان مثال، محتوا را می توان در مجموعه ای از پاراگراف ها یا با استفاده از تصاویر و جداول داده ساختار داد. همانطور که از عنوان پیداست، این مقاله به شما درک اولیه ای از HTML چیست و عملکردهای آن می دهد. همچنین فراموش نکنید کدهایی که در طراحی سایت استفاده می کنید در سئو و بهینه سازی سایت شما تاثیر می گذارد.

چرا HTML یک زبان برنامه نویسی نیست؟

زبان html گاها با یک زبان برنامه نویسی اشتباه گرفته می‌شود و حجم زیادی از افراد ممکن است که معتقد باشند که این زبان یک زبان برنامه نویسی است. این در حالی است که این زبان، ارتباطی با زبان‌های برنامه نویسی نیست و زبانی است که بیشتر برای توصیف ساختار سایت‌ها استفاده می‌شود.

در واقع تفاوت اصلی یک زبان برنامه نویسی با زبان‌های غیر برنامه نویسی این است که زبان‌های برنامه نویسی قادرند که عملیات منطقی و محاسباتی انجام دهند. زبان‌های مثل JavaScript و python. این در حالی است که HTML قابلیت انجام محاسبات منطقی را ندارد. این زبان بیشتر قابلیت انجام توصیفات و ویژگی‌های بصری را در وب دارد.

بنابراین زیبایی وب سایت‌ها از HTML نشئت می‌گیرند. اما اگر قرار است که این زیبایی بصری، به بخش‌های پیشرفته‌تری مثل انجام پویانمایی‌های خاص برسد، پای برنامه نویسی و کد نویسی به وب سایت باز می‌شود.

پس در نهایت، اچ تی ام ال یکی از زبان های برنامه نویسی نیست و صرفا زبانی برای طراحی توصیفات بصری وب سایت است. این زبان برای انجام طراحی‌ها معمولا از تگ‌هایی منحصر به فرد خودش استفاده می‌کند.

1

کاربرد HTML چیست؟

اولین نسخه‌ی HTML در دهه‌ی نود، صرفا قابلیت قرار دادن لینک و متن را در بین صفحات ایجاد می‌کرد. این نسخه، خیلی زود منسوخ شد و پس از آن سر و کله‌ی نسخه‌های جدیدتری پیدا شد که کارشان بسیار فراتر از قرار دادن یک لینک و متن بین صفحه بود. در این بخش به معرفی انواع کاربردهای این زبان فوق‌العاده می‌پردازیم.

  • 1- ساختار دهی محتوا: یکی از مهم‌ترین کاربردهای اچ تی ام ال در ساختاردهی محتوا است. برای مثال شما با اچ تی ام ال می‌توانید صفحه‌ی خود را به چند بخش تقسیم کنید، در یک بخش اخبار، بخش دیگر تبلیغات و در نهایت در یک بخش بزرگ‌تر محتوای اصلی را قرار دهید.
  • 2- قرار دادن تصاویر و محتوا: در نسخه‌های جدیدتر اچ تی ام ال شما می‌توانید انواع تصاویر، ویدئوها و محتوا را در ثفحه‌ی خود قرار دهید و خلاقیت خود را به کار گیرید.
  • 3- قرار دادن ویزگی‌های تزئینی: در اچ تی ام ال شما می‌توانید به صورت محدودی از انواع انیمیشن‌ها و ادیت‌های خاص استفاده کنید و تکر قرار است که این‌کار را به صورت شخصی سازی شده انجام دهید، باید به برنامه نویسی روی بیاورید
3 1

نسخه‌های HTML

اچ تی ام ال پس از گذشت سی و چهار سال، با تغییرات بسیار بزرگی رو‌به‌رو شده است و در حال حاضر ۹ نسخه‌ی مختلف دارد. در ادامه به صورت خلاصه بررسی می‌کنیم که هر نسخه‌ی HTML چیست.

HTML 1.0

این نسخه که به عنوان اولین نسخه‌ی اچ تی ام ال نیز شناخته می‌شود، در سال ۱۹۹۳ عرضه شده است. کاربری آن بسیار محدود است و صرفا دارای تگ‌هایی برای قرار دادن تصویر و لینک است. استفاده از این نسخه امروزه کاملا منسوخ شده است.

HTML 2.0

این نسخه از اچ تی ام ال هم دارای محدودیت‌هایی بود. اما همچنان تلاش کارشناسان این حوزه بر اضافه کردن انواع امکانات جدید، وجود داشت. پس در این نسخه تلاش آن‌ها بر این بود که فرم‌ها و دیگر عناصر مشابه مثل تکست‌ها را پیشرفته‌تر کنند.

HTML 3.2

این نسخه از اچ تی ام ال هم دارای محدودیت‌هایی بود. اما همچنان تلاش کارشناسان این حوزه بر اضافه کردن انواع امکانات جدید، وجود داشت. پس در این نسخه تلاش آن‌ها بر این بود که فرم‌ها و دیگر عناصر مشابه مثل تکست‌ها را پیشرفته‌تر کنند.

HTML 4.0

نسخه‌ی چهارم اچ تی ام ال در سال ۱۹۹۷ عرضه شد. این نسخه دارای امکانات فیلد مخفی، فیلدهای تاریخ و قابلیت استایل دهی است.

HTML 4.01

این نسخه دو سال بعد از نسخه‌ی قبلی اچ تی ام ال عرضه شده است. ساختار این نسخه قابل فهم‌تر و پیشرفته‌تر است، خطاهای آن اصلاح شده و از زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت کاملا پشنیبانی می‌کند.

HTML 5

HTML چیست و چه کاربردهایی دارد؟

بالاخره رسیدیم به یکی از مهم‌ترین و لهترین نسخه‌های اچ تی ام ال. این نسخه در سال ۲۰۱۴ به عنوان استانداردترین نوع اچ تی ام ال معرفی شده است. این نسخه بسیار پیشرفته‌تر از نسخه‌های قبلی است. در این نسخه بخش‌های مهمی مثل اضافه کردن هدر، صفحه‌ بندی‌های جدید و ایجاد پویانمایی و پشتیبانی از نسخه‌های تلفن همراه، اضافه شده است.

همچنین این نسخه پشتیبانی‌ای قدرتمند از رسانه‌هایی مثل ویدئوهای با حجم بالا، صوت‌ها و تصاویر با کیفیت بالا را دارد. با این حال این نسخه برهی معایب دارد، مثل پشتیبانی نکردن از برخی دستگاه‌ها و مرورگرها.

 

HTML 5.1

این نسخه‌ی جدید، تمامی باگ‌های نسخه‌ی قبلی را رفع کرده و امکان ایجاد برخی تگ‌ها مثل زمان و تاریخ محلی را فراهم کرده است.

HTML 5.2

امکانات این نسخه کمی پیشرفته‌تر از نسخه‌ی قبلی است. در این نسخه امکان پلی کردن ویدئو بدون تمام صفحه شدن در صفحه‌ی سایت وجود دارد و برخی از ساختارهای معیوب اچ تی ال ام هم اصلاح شده‌اند.

HTML 5.3

HTML 5.3، که در سال 2018 منتشر شد، سومین نسخه اصلی زبان علامت‌گذاری ابرمتن (HTML) است. این نسخه به منظور بهبود قابلیت استفاده، عملکرد و سازگاری وب‌سایت‌ها، ویژگی‌های جدیدی ارائه داده است.

یکی از ویژگی‌های جذاب HTML 5.3، افزودن عناصر جدید به زبان است. این عناصر شامل “dialog” برای نمایش پنجره‌های گفتگو، “template” برای نمایش محتوای ایستا یا پویا، “progress” برای نشان دادن پیشرفت یک کار، و “time” برای نمایش زمان می‌شوند. این افزودن عناصر جدید، به توسعه‌دهندگان این امکان را می‌دهد تا محتوای مختلف را با استفاده از این عناصر به صورت بهتر و کارآمدتر نمایش دهند.

با این به‌روزرسانی، HTML 5.3 تلاش کرده است تا بهبودهایی در تجربه کاربری و بهینه‌سازی عملکرد وب‌سایت‌ها ارائه دهد. این تغییرات نشان از پیشرفت‌های قابل توجهی در فناوری وب دارند و توسعه‌دهندگان را قادر می‌سازند تا وب‌سایت‌هایی با کیفیت و شگفت‌انگیز بیشتری ایجاد کنند.

مزایای HTML

  1. 1- اجرا در تمامی مرورگرها: یکی از بزرگ‌ترین مزایای این سیستم، اجرا شدن آن در تمامی مرورگرها در نسخه‌های جدید است‌. به طوری که کاملا با تمامی مرورگرها سازگاری دارد و باعث مشکل نمی‌گردد.

  2. 2- یادگیری آسان: یادگیری این زبان بسیار ساده است و دشواری‌ای‌ مثل زبان‌های برنامه نویسی ندارد. به همین دلیل شما به راحتی می‌توانید با استفاده از آن صفحات خود را دیزاین کنید.

  3. 3- کد منبع تمیز: ساختار اچ تی ام ال کاملا تک خطی و ساده است و تگ‌های آن قابل تشخیص‌اند. به همین دلیل، ویرایش کردن آن قابل انجام است.

  4. 4- منبع باز: منبع باز بودن به این معناست که شما به راحتی از هر کدی که بخواهید، می‌توانید استفاده کنید و محدودیتی در این زمینه وجود ندارد.

  5. 5- رایگان: استفاده از اچ تی ام ال کاملا رایگان است و شما نیازی به پرداخت هزینه‌ای بابت مجوز یا اشتراک آن ندارید.

  6. 6- امکان ادغام با زبان‌های برنامه نویسی بک اند: شما می‌توانید این زبان را با زبان‌های پایتون و جاوا اسکریپت استفاده کنید و از تعامل این زبان‌ها صفحات پویانمایی شخصی سازی شده ایجاد کنید. 

  7. 7- مستقل از پلتفرم: این سیستم با انواع پلتفرم‌ها سازگاری دارد و شما می‌تپانید آن را روی هر نوع سیستم و پلتفرمی نصب و استفاده کنید. برای مثال این سیستم در پلتفرم وردپرس هم کارایی دارد و کار می‌کند. 

  8. 8- عدم حساسیت به به بزرگی و کوچکی حروف: در هنگام نوشتن این زبان، هیچ موردی در استفاده از کلمات بزرگ و‌ کوچک وجود ندارد و شما می‌توانید، به راحتی به هر شکلی که راحت‌تر هستید، مفاهیم را تایپ کنید.
HTML چیست و چه کاربردهایی دارد؟

معایب HTML

  1. 1- معمولا برای صفحات استاتیک وب مورد استفاده قرار می‌گیرند: یکی از معایب اچ تی ام ال این است که صفحات وب ایستا هساند و‌‌ پویایی‌ای در آن‌ها وجود ندارد و تنظیم کردن آن‌ها با پویانمایی سخت است.

  2. 2- تمامی اجزاء باید به طور جداگانه ایجاد شوند: برای اضافه کردن هر جزو و عنصر، باید به ثورت جداگانه اقدام شود و عضو جدید ایجاد شود و این می‌تواند کار طراحی را کمی سخت‌تر کند.

  3. 3- ممکن است مرورگرهای قدیمی‌تر با ویژگی های جدید سازگار نباشند: این مشکل مخصوصا در نسخه‌های جدیدتر این زبان وحود دارد و آن هم این است که در مرورگرهای قدیمی اجرا نمی‌شوند یا با باگ‌هایی رو به رو هستند.
HTML چیست و چه کاربردهایی دارد؟